#

Hoe een jasje te kiezen en te naaien

Hoe een jasje te kiezen en te naaien

Een rok of een jasje, in andere landen ook wel colbert genoemd, is meestal de dresscode van vrouwen. Hoewel het een voor de hand liggende keuze lijkt voor formele gelegenheden, hebben veel vrouwen het gevoel dat ze een jasje of een rok moeten hebben om te dragen wanneer ze evenementen bijwonen waar zowel broeken als jasjes niet gepast zijn. Afhankelijk van wat voor soort evenementen je bijwoont, kan een jasje alleen met een rok worden gedragen. Het is het beste om één soort jasje of een paar soorten jasjes in je kast te hebben, afhankelijk van waar je het gaat dragen en wat je gebruikelijke kledij is.

jasje

Het perfecte jasje kiezen Het eerste wat je moet beslissen is of je het jasje gaat naaien of dat je het op maat laat maken. Als u de jas op maat wilt laten maken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Een manier is het opmeten van uw schouders en taille; de volgende stap is het opmeten van de mouwen van uw armen, de breedte van uw mouwen bij de ellebogen, uw lengte van de knie tot aan uw pols, en uw taille-tot-heup maat. Je hebt dan je maten klaar als je het jasje kiest dat je gaat naaien.

Beginnen met naaien De volgende stap is het opmeten van de naden van het jasje; zorg ervoor dat je de exacte maten hebt, anders zou je kunnen eindigen met iets dat niet goed past. Als u zelf een jasje wilt naaien, is de belangrijkste maat de halsnaad, want die loopt helemaal van de halslijn tot de onderste knoop. Het is het beste om stevige knopen te gebruiken met de goede kant naar buiten als je de naad naait. Als je een jasje wilt met knopen die met de goede kant naar buiten komen, moet je deze knopen naar beneden drukken voordat je ze vastnaait. Als je eenmaal de maten hebt, weet je precies welke knopen je moet persen en welke je weg moet laten. Het naaien van een jasje kan moeilijk zijn, vooral als je niet zeker bent over het team en hoe je te werk moet gaan.