#

Franse stijl

Franse stijl

De Franse mode is een van de meest modieuze gebieden ter wereld, waar ook veel Hollywood-beroemdheden hun oog op hebben laten vallen. De Franse mode-industrie is nu zelfs de grootste van Europa en heeft meer ontwerpers in dienst dan waar ook ter wereld. De Franse mode is ook beroemd om haar hoge kwaliteit, die de tand des tijds kan doorstaan omdat het een stijl is die tijdloos is en niet beperkt is gebleven tot één bepaald decennium. De Franse mode is zeer invloedrijk op het internationale toneel, aangezien vele beroemde ontwerpers hier hun debuut hebben gemaakt, waaronder Jean Paul Gaultier, Yves Saint Laurent en Sir Hardy Amies. Hoewel de Italiaanse mode een sterke internationale aanhang begint te krijgen, geniet de Franse mode nog steeds een grote populariteit bij het grote publiek, vanwege het tijdloze design en de cutting-edge stijlen.

franse mode

Franse modehuizen hebben een grote fanclub onder beroemdheden, sommige hebben zelfs speciale websites om hun ontwerpen en producten te promoten. De stijlen van de Franse mode zijn zeer kenmerkend, als gevolg van de unieke invloed van het land op de mode door de jaren heen. De laatste tijd hebben echter meer Britse ontwerpers belangstelling gekregen voor de Franse mode, als gevolg van de toenemende status van Londen als een belangrijke modehoofdstad. Er zijn nu veel modehuizen in Londen gevestigd, die hun ontwerpen niet alleen voor het Britse publiek toegankelijk maken, maar ook voor veel mensen wereldwijd. Deze ontwerpers zijn onder meer Vivienne Westwood, Sir Hardy Amies en John Galliano, die de laatste jaren allemaal populaire collecties hebben gecreëerd. Veel van deze ontwerpers hebben nu volledige collecties Franse accessoires en hebben hun kleding zo ontworpen dat deze kan worden gedragen met Franse elementen, zoals leggings en Franse handtassen.

Celebrities worden vaak gezien terwijl ze Franse mode dragen, wat een trend is die zal blijven groeien, want er is niets dat het tegenhoudt. Frankrijk heeft altijd de reputatie gehad dat het de beste kleding heeft en staat bekend om zijn hoogwaardige materialen en ontwerpen. Vandaag de dag kunnen consumenten dankzij het internet online winkelen voor dit soort kleding. Er zijn websites waar mensen door een catalogus van artikelen kunnen bladeren en vervolgens bestellingen kunnen plaatsen voor alles van T-shirts tot leren jassen. Dankzij deze uitbreiding van online winkelen, kunnen mensen die zich vroeger de kleding die ze dragen niet konden veroorloven, nu profiteren van de mode en luxe die Frankrijk te bieden heeft.