#

De juiste jassen kiezen

De juiste jassen kiezen

Vrouwenjassen, jurken en rokken zijn verreweg de belangrijkste stukken vrouwenkleding die elke vrouw zou moeten bezitten. Terwijl het vroeger zo was dat alleen mannen in jasjes werden gezien, is dit nu zeker niet meer het geval. Veel vrouwen hebben jasjes en rokken die ze regelmatig dragen, en er is geen reden waarom ze zich daarin niet prettig zouden moeten voelen. De manier waarop een jasje of rok past kan een groot verschil maken bij de keuze van het jasje of de rok dat u wilt dragen. Hier is een korte blik op de drie soorten jasjes die je kunt vinden voor je volgende outfit.

jasje

Een jasje of rok, ook wel een tweedelig pak genoemd, is de gekledere outfit voor vrouwen die meestal bestaat uit een jasje en een bijpassende of accentuerende broek. Dit type jasje is vaak gemaakt met plooien om een hogere halslijn te creëren en bevat soms manchetten of een kraag als het jasje er een heeft. Als het jasje geen kraag heeft, worden de kragen in plaats daarvan aan de zijkant vastgestikt. Sommige jasjes hebben zakken met ritssluiting die in de zijkant van het jasje zijn genaaid, zodat de draagster haar mobiele telefoon in de zak kan stoppen zonder zich zorgen te hoeven maken dat deze eruit komt.

De rok wordt bijna altijd gecombineerd met een broek. Een rok en een jasje staan bekend onder de term rokkostuum, wat een geactualiseerde term is voor de rok met een volledig jasje die vroeger alleen bij soldaten populair was. Een rok en jasje kunnen worden gedragen met bijna elk type top, inclusief een traditioneel overhemd met knopen. Voor een modernere look is het niet ongewoon dat rokken ritsen en andere interessante naaidetails bevatten, in plaats van knopen, manchetten of kragen. Er zijn sommige moderne rokken die volledig gemaakt zijn van katoen of andere natuurlijke vezels en helemaal geen kragen of andere stiksels op hen hebben, dat is hoe ze aan de naam rokkostuum zijn gekomen.