#

Broekpak - Kleding die mannen dragen

Broekpak - Kleding die mannen dragen

Een jasje, in de Verenigde Staten ook wel colbert of broekpak genoemd, is het belangrijkste rokkostuum dat gewoonlijk bestaat uit een jasje en een bijpassend jasje of overhemd. Het jasje is een lang stuk stof dat het bovenste deel van het lichaam bedekt. Er zijn verschillende soorten jasjes en ze zijn afhankelijk van hun functie. Er is een double breasted jasje, dat aan de onderkant smaller is en door mannen voor alledaagse doeleinden wordt gedragen. Het wordt meestal gedragen met een broek.

jas

Er is een double breasted trenchcoat die twee kleine zakken heeft in de rechterzijde van de borst van een man. De double-breasted jas en de trenchcoat worden meestal samen gedragen voor een complete rokkostuum. Andere jasjes zijn de pea coat, die kort is en meestal gedragen wordt door mannen die aan sport doen, het vestjasje, dat een overhemd met lange mouwen is dat ook vergezeld kan gaan van een broek en een vest, het geruite jasje, dat lange mouwen heeft en vergelijkbaar is met de pea coat, het Mexicaanse jasje, dat donker gekleurd is en een rits op de linkermouw heeft, het California jasje dat een versleten look heeft en het tartan jasje, dat een informeel en warm jasje is, dat over het algemeen gedragen wordt in warmere seizoenen.

Heren dragen een broekpak meestal in business casual situaties. Bij vrouwen worden een jasje en een rok meestal gecombineerd voor een totale geklede look. Een vrouwenbroekpak heeft veel wijdere pijpen dan een mannenbroek en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, donkerblauw, wit, rood en grijs. Vrouwen broekpakken zijn vaak gemaakt van leer en andere stoffen, terwijl mannen broekpakken meestal gemaakt zijn van katoen, twill en andere door de mens gemaakte stoffen. Het is aan te raden de juiste maat te kopen voor een perfecte pasvorm.